Ungvári Bélyácz Betti vagyok. Pedagógus, meseíró, de elsősorban anyuka. Helyzetünk különleges, örökbefogadással lettünk család. Férjemmel két gyermeket fogadtunk örökbe. Ma már nagy iskolások mindketten, okosak, kedvesek és elevenek, mint minden gyerek. Számunkra így kerek a világ és a mai napig csodaként éljük meg, hogy ők a mi a gyerekeink lehetnek. Amellett, hogy éljük mindennapjainkat, vannak különleges helyzetek, amelyekkel foglalkoznunk kell. Azt szeretnénk, hogy az életük kezdetén elszenvedett veszteséget feldolgozva olyan emberekké váljanak, akik elég erősek ahhoz, hogy megvívják harcaikat, és akik tudják, milyen értékes emberek is ők.  Kérdezhetnek, és őszinte választ kapnak, olyat, amit koruknál fogva megértenek. Ezért is születtek mesekönyveim e témában, amelyek az örökbefogadásról szólnak.

A kis történetek segítenek tudatosítani az örökbefogadott gyerekekben, hogy másképp is lehet családba kerülni és hogy ez rendjén van így. Azért íródtak, hogy elindulhasson a beszélgetés az örökbefogadásról, a gyermek saját kis történetéről, hogy lehessen kérdezni és válaszolni.

Hiszem, hogy ami velünk történt, a legnagyszerűbb dolog a világon. Az, hogy ennek a két gyereknek a szülei lehetünk, a legnagyobb csoda. Ezzel együtt tudjuk, hogy a kívülállók szemében mindig különlegesnek számítunk, egy kicsit mindig mások leszünk és gyermekeink hazaérkezése ismeretlen lesz sokak számára. A meséket azért is írtam, hogy megmutassuk mindenkinek: Mi is igazi család vagyunk, csak másképp lettünk azzá. Talán nemcsak nekünk, örökbefogadó családoknak, gyermekeinknek  lenne érdemes elolvasni ezeket a meséket.  Ha más kicsik és nagyok is közelebb kerülnének ezekhez a különleges történetekhez, megismerkednének  a nem mindennapi csodákkal, talán sikerülne ledönteni jó néhány falat. Lehet, hogy nem a földön járok, amikor azon tűnődöm:  akár csak egyetlen, a témában nem érintett olvasó kézbe veszi a mesét, talán mozdul egy picit a világ előre.

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe mesekönyveimet: Ungvári Bélyácz Betti

www.szinesavilag-book.hu