MINDEN GYERMEKNEK CSALÁDBAN A HELYE!

Az a szó, hogy család a legtöbb embernek az összetartozást és a szeretetet jelenti. A közvélekedés természetesnek tartja, hogy két ember összeköti az életét, gyermekeik születnek és létrejön egy család. De a sors néha bonyolultabb történeteket ír. Van úgy, hogy elindul egy élet, de a szülőanya nem tudja vállalni, mert nehéz élethelyzete ezt lehetetlenné teszi. De a legjobbat akarja neki, ezért egy nagyon nehéz döntést hoz: örökbe adja szíve alatt növekvő gyermekét. A legtöbbet adja amit nehéz helyzetében tud: életet és esélyt, hogy a gyermekének szerető édesanyja, édesapja és otthona lehessen. Tisztelet illeti érte nem megbélyegzés. Létrejön egy örök, láthatatlan kötelék Életetadó és az örökbefogadó Édesanya és Édesapa között. Mindenki ugyanazt szeretné, hogy az éppen csak megszületett emberke boldogan és biztonságban nőjön fel.

A Gólyahír Egyesület 2000-ben alakult, azzal a céllal, hogy segítse a válsághelyzetbe került, helyzetét kilátástalannak látó, kétségbeesett várandós anyákat, hogy biztonságban kihordhassák és megszülhessék gyermeküket.

Az Egyesület a 2000 márciusa óta eltelt majdnem 20 évben 941 újszülött gyermeknek segített, – nyílt örökbefogadással – szerető örökbefogadó családot találni. A nyílt örökbefogadással a csecsemők életük első napjától harmonikus, szerető családban nevelkedhetnek, és ennek felbecsülhetetlen hatása van jövendő életükre.

A Gólyahír ügyel arra, hogy az örökbefogadás után se engedje el a családok kezét, így a segítségével örökbe fogadó családok mára már egy 660 családból álló, közel 3000 fős összetartó, egymást segítő közösséget alkotnak.

Azért, hogy az örökbefogadó családokat hatékonyan tudjuk segíteni,  2014 márciusában létrejött a Gólyahír Alapítvány.

Fő küldetésünk, hogy az örökbefogadott gyermekek, saját származástörténetüket pozitívan megélő, sikeres, boldog felnőttekké váljanak. A lehető legkevésbé kelljen küzdeniük környezetük előítéleteivel, egyenletesen, harmonikusan tudjanak fejlődni.

Hiszünk abban, hogy mire ők felnőnek már a társadalom legnagyobb része természetesnek fogja tekinteni, hogy rengeteg olyan család él körülöttünk, akiket nem a vér köt össze, pusztán a szeretet.

És ez így van jól.