CSALÁDBA KERÜL

Töltsd le a 20EGYSZA nyomtatványt INNEN.

ELFOGADÁS = BOLDOG FELNŐTTKOR

Online és offline közösségépítő programokkal, támogató csoportokkal teszünk azért, hogy olyan hátországot teremtsünk, amelyben az örökbefogadott gyermekek saját származástörténetüket elfogadó, azzal békében együttélő felnőttekké válhassanak.

ÉRTŐBB KÖRNYEZET = ELŐÍTÉLETEK NÉLKÜL

Kiadványokkal, kampányokkal dolgozunk azon, hogy az örökbefogadottságot megérthetőbbé tegyük és ezáltal az örökbefogadott gyermekek egy elfogadóbb társadalomban nevelkedhessenek.

KORAI SZŰRÉS = SIKERES FELNŐTTKOR

A fejlődési elmaradások korai felismerése lehetővé teszi a problémák hatékony fejlesztését és lerövidítheti a szükséges fejlesztések hosszát.

Hogyan tudod felajánlani adód 1%-át?
A LEGEGYSZERŰBBEN: lépj be az eszja oldalra itt, majd válaszd az 1+1%-os felajánlás opciót.
A keresőbe írd be: „Gólyahír Alapítvány”, vagy írd be a „A civil kedvezményezett adószáma” mezőbe: 18524734-1-43. Aztán már csak két gombnyomás és kész is!
A NAV készíti az adóbevallásod és nincs Ügyfélkapu hozzáférésed? Töltsd le innen a nyomtatványt, és töltsd ki. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell az aláírásodnak és írd rá az adóazonosító jeled is. Legkésőbb május 20-ig postázd el a NAV-nak.
A MUNKÁLTATÓD vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését? Töltsd le innen a nyomtatványt, és töltsd ki. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell az aláírásodnak és írd rá az adóazonosító jeled is.
Legkésőbb 2021. május 10-ig add le a lezárt borítékot a munkáltatódnak.

Miért fontos, hogy rendelkezz adód 1%-áról?
Te dönthetsz arról, hogy ezt az összeget milyen jó ügy támogatására szeretnéd fordítani. Mindezt úgy, hogy egyetlen filléredbe sem kerül, kizárólag néhány percedbe. Szükségünk van rád ahhoz, hogy céljaink megvalósítására biztos hátteret kapjunk. Azért fontos, mert minden fillérje családokban marad, azzal örökbefogadó családokat segítünk. Felajánlásod a legjobb befektetés: gyermekek boldog jövőjébe fekteted.

Kevés a jövedelmed. Érdemes rendelkezned adód 1%-áról?
Természetesen! Hiszen sok kicsi sokra megy! 2020-ban a civil szervezetek javára több, mint 9,6 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők és körülbelül ugyan ennyit NEM. A felajánlható összeg több mint a fele tehát „elveszett” és nem jutott el olyan szervezetekhez, amelyek a világot egy kicsit jobbá, a mindennapokat egy kicsit könnyebbé tudják tenni az élet különböző területén kihívásokkal küszködő társadalmi csoportok számára. Így valóban nagyon fontos, hogy rendelkezz adód 1%-áról, bármekkora összegről legyen is szó.

Csak egy civil szervezetnek ajánlhatod fel adód 1%-át?
Igen, egy adóévben egy szervezet javára tehetsz felajánlást. Ha nem így teszel, a NAV a nyilatkozatod érvénytelennek fogja minősíteni.

Bárki rendelkezhet 1%-ról?
Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

Sok időbe kerül felajánlást tenni?
Néhány perc szükséges hozzá, hogy megtedd felajánlásod. Ha ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkezel, valójában néhány pillanatra van szükség hozzá.
Ha a postai feladást választod, akkor sem kerül több időbe, mintha egy képeslapot adtál volna fel.

Már elkészítetted adóbevallásod, de az 1%-ról még nem nyilatkoztál?
Semmi gond! Május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 20EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun elektronikusan, vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak is elküldheted.

Mi történik akkor, ha csak a civil szervezet részére szeretnél felajánlás tenni, az egyházi 1%-ról nem szeretnél rendelkezni?
Erre is lehetőséged van. Ebben az esetben a nyomtatványon hagyd üresen az egyházi felajánlásra vonatkozó részt.

Honnan tudod, hogy a civil szervezet megkapta az 1%-os felajánlásod?
Ha ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezel, a kiutalást követően a NAV elektronikus értesítést küld neked erről. A nyomtatványon lehetőséged van arra, hogy bejelöld, a NAV továbbítsa-e adataidat a felajánlásról. Ha ezt az opciót bejelölted és felajánlásod a Gólyahír Alapítvány részére tetted meg, személyesen köszönjük meg neked támogatásod és tájékoztatatunk arról, mire fordítottuk az összeget.

Ha maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ, keress minket az info@golyahiralapitvany.hu e-mail címen.

Köszönjük felajánlásod!