Adsz 1%-ot, hogy szárnyalhassanak?

CSALÁDBA KERÜL

A LEGEGYSZERŰBBEN: lépj be az eszja oldalra itt, majd válaszd az 1+1%-os felajánlás opciót.
A keresőbe írd be: „Gólyahír Alapítvány”, vagy írd be a „A civil kedvezményezett adószáma” mezőbe: 18524734-1-41. Aztán már csak két gombnyomás és kész is!
A NAV készíti az adóbevallásod és nincs Ügyfélkapu hozzáférésed? Töltsd le innen a nyomtatványt, és töltsd ki. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell az aláírásodnak és írd rá az adóazonosító jeled is. Legkésőbb május 20-ig postázd el a NAV-nak.
A MUNKÁLTATÓD vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését? Töltsd le innen a nyomtatványt, és töltsd ki. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell az aláírásodnak és írd rá az adóazonosító jeled is.
Legkésőbb 2022. május 10-ig add le a lezárt borítékot a munkáltatódnak.

Te dönthetsz arról, hogy ezt az összeget milyen jó ügy támogatására szeretnéd fordítani. Mindezt úgy, hogy egyetlen filléredbe sem kerül, kizárólag néhány percedbe. Szükségünk van rád ahhoz, hogy céljaink megvalósítására biztos hátteret kapjunk. Azért fontos, mert minden fillérje családokban marad, azzal örökbefogadó családokat segítünk. Felajánlásod a legjobb befektetés: gyermekek boldog jövőjébe fekteted.

Természetesen! Hiszen sok kicsi sokra megy! 2020-ban a civil szervezetek javára több, mint 9,6 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők és körülbelül ugyan ennyit NEM. A felajánlható összeg több mint a fele tehát „elveszett” és nem jutott el olyan szervezetekhez, amelyek a világot egy kicsit jobbá, a mindennapokat egy kicsit könnyebbé tudják tenni az élet különböző területén kihívásokkal küszködő társadalmi csoportok számára. Így valóban nagyon fontos, hogy rendelkezz adód 1%-áról, bármekkora összegről legyen is szó.

Igen, egy adóévben egy szervezet javára tehetsz felajánlást. Ha nem így teszel, a NAV a nyilatkozatod érvénytelennek fogja minősíteni.

Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

Néhány perc szükséges hozzá, hogy megtedd felajánlásod. Ha ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkezel, valójában néhány pillanatra van szükség hozzá.
Ha a postai feladást választod, akkor sem kerül több időbe, mintha egy képeslapot adtál volna fel.

Semmi gond! Május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 21EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun elektronikusan, vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak is elküldheted.

Erre is lehetőséged van. Ebben az esetben a nyomtatványon hagyd üresen az egyházi felajánlásra vonatkozó részt.

Ha ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezel, a kiutalást követően a NAV elektronikus értesítést küld neked erről. A nyomtatványon lehetőséged van arra, hogy bejelöld, a NAV továbbítsa-e adataidat a felajánlásról. Ha ezt az opciót bejelölted és felajánlásod a Gólyahír Alapítvány részére tetted meg, személyesen köszönjük meg neked támogatásod és tájékoztatatunk arról, mire fordítottuk az összeget.

Ha maradt még kérdésed, amire nem kaptál választ, keress minket az info@golyahiralapitvany.hu e-mail címen.

Köszönjük felajánlásod!

ELFOGADVA LENNI = BOLDOG FELNŐTTKOR

ado1-1

Online és offline közösségépítő programokkal, támogató csoportokkal teszünk azért, hogy olyan hátországot teremtsünk az örökbefogadott gyermekeknek, amely segíti őket származástörténetüket elfogadásában, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké válhassanak. 

MEGÉRTŐ KÖRNYEZET = ELŐÍTÉLETEK NÉLKÜL

ado1-2

Kiadványokkal és kampányokkal is dolgozunk azon, hogy az emberek megismerjék és teljes képet kapjanak az örökbefogadás folyamatáról, így remélhetőleg az örökbefogadott gyermekeknek lehetősége lesz egy elfogadóbb társadalomban felnevelkedni. 

KORAI SZŰRÉSEK = EGÉSZSÉGES FELNŐTTEK

ado1-3

Az örökbefogadott gyermekek esetén gyakran előforduló fejlődési elmaradások korai felismerése lehetővé teszi a problémák hatékony fejlesztését és lerövidítheti a szükséges fejlesztések hosszát. 

Weboldalunk sütiket használ a böngészési élmény fenntartásának érdekében.